Home Strategii pentru a invata mai bine pentru scoala Exemple de informatii pe care le puteau afla elevii la scoala Conceptii despre lume si viata Viata de profesor Asta-i scoala romaneasca Intrebari si raspunsuri legate de scoala Strategii pentru luarea bacalaureatului Strategii ca sa nu se ia bacalaureatul Probleme propuse spre rezolvare

Concepţii despre lume şi viaţă

Aici, la şcoală, lumea este atât de ''închisă''. Directorul şcolii nu are scris pe uşă ''Program de relaţii cu publicul'', ci doar ''Directorul''. Nu avem teren de sport(avem doar un coş), aşa că facem orele numai în clasă.
Ce bine ar fi dacă primarul va anunța că vine pe aici. Înainte să vină, se va face teren de sport, poate vom avea şi bănci. Poate o să avem şi o ţâşnitoare cu apă de băut!
Stai puţin! Dacă se va face teren de sport festiv în onoarea primarului? Poate că va arăta astfel: două terenuri de fotbal se întretaie cu două terenuri de baschet. Va fi bine(pentru noi)? Nu.
Profesorii şi profesoarele nu ne spun punctajul de la subiectele de la lucrările de control şi nu ne dau lucrările corectate. Nu vor ca noi să știm că ne-au corectat greșit lucrările de control.
Festivitatea de premiere are loc într-un cadru restrâns. La festivitatea de premiere iau parte numai profesorii, profesoarele, premianţii şi premiantele.

Atunci când ne văd, oamenii ne spun că arătăm ca nişte rebeli. Ei nu ştiu că în această şcoala nu există oglinzi în veceurile băieţilor.

Mulţi colegi din clasă consideră că orele sunt plictisitoare. Şi eu consider că orele sunt plictisitoare? Nu. De ce nu? Sunt atent la ore.
Într-o zi, eu am deschis un caiet. Am citit prima lecţie pe care am scris-o în prima săptămână de şcoală. Am înţeles de ce este importantă acea lecţie. Am început să acord importanţă tuturor lecţiilor care ne sunt predate la şcoală. Sunt atent la ore.

La începutul fiecărui an şcolar eu citesc introducerea şi cuprinsul din toate manualele pe care le primesc la şcoală. Devin foarte entuziasmat când văd câte informaţii voi afla curând.
Eu rezolv toate subiectele din toate manualele şcolare.
Vreau să termin de citit manualele cât mai repede posibil. Cum fac să-mi reduc tumultul care mă răzbate? Deschid manualele la întâmplare şi rezolv subiectele propuse din pagina pe care o văd. Continui tot aşa ore la rând.

 

Am avut ocazia să discut cu un infractor. Discuţia mea s-a desfăşurat astfel:

Conversaţie cu un infractor din România

Întrebare: Eşti infractor?
Răspuns: Da, sunt infractor, dar, spre deosebire de alţi infractori, eu nu am stat la închisoare nici măcar o zi, deşi am comis nenumărate infracţiuni. Asta înseamnă că eu sunt infractor cu cap!

Să îţi spun acum cum am ajuns bogat. Să ştii că dacă faci infracţiuni poţi scăpa de închisoare dacă plăteşti o amendă. Eu am citit o carte de legislaţie şi am început să adun bani suficienţi ca să plătesc amenda pentru furt dacă sunt prins(500 de lei scria în carte că este amenda, 500 de lei am adunat). Am fost prins de poliţie, dar am scăpat de închisoare plătind amenda din banii adunaţi(bine că se pot cumpăra cărţi de legislaţie!). Am continuat să comit infracţiuni, iar acum sunt bogat.

Amenzile pentru infracţiuni sunt mici, pentru ca infractorul să aibă bani să plătească amenda.

Statul român are un buget mic, aşa că nu-şi permite să mai clădească închisori şi să plătească hrană pentru mulţi încarceraţi.

Până când România nu va ajunge un stat dezvoltat, infractorii merg liniştiţi pe străzile ţării. He,he,he!

Eu nu am mustrări de conştiinţă că sunt infractor. 99% dintre bogaţii României sunt infractori. Aşa că...

Întrebare: O clipă! Ţie nu-ţi pasă că oamenii ştiu că eşti infractor? Eu văd că le spui la toţi oamenii pe care îi întâlneşti că eşti infractor. Te lauzi astfel? Să ştii că nu faci bine. Oamenii îi privesc cu dispreţ pe infractori.
Răspuns: Nu-i adevărat că oamenii îi privesc cu dispreţ pe infractori, deoarece toţi românii sunt infractori! Un infractor nu poate privi cu dispreţ pe alt infractor!

Întrebare: Tu susţii că toţi românii sunt infractori? Cum aşa? Scuză-mă că nu înţeleg, dar eu sunt...american.
Răspuns: Darea de mită reprezintă o infracţiune! Toţi românii dau mită! Deci, toţi românii sunt infractori! Şi se mai şi laudă cu asta. Să-ţi spun acum ceva. Dacă spui cu voce tare că ai comis o infracţiune, dovedeşti că eşti român. Din acest motiv noi, românii, spunem peste tot că facem infracţiuni. Asta-i mândria noastră!

Noi, infractorii, ajutăm economia ţării să crească. Noi primim amenzi. Vezi sacul ăsta? E plin cu chitanţe de la amenzi. Mai am unul plin în pod. He,he,he!
În fiecare lună primim amenzi. Noi suntem lăsaţi în libertate ca să ajutăm economia ţării să crească!


Ce am înţeles din conversaţia cu acest român? Următoarele:

- ca să fii infractor cu cap, trebuie să studiezi legislaţia, să aduni bani de amendă(cât scrie în cartea de legislaţie), şi poţi să comiţi infracţiunea pe care ţi-ai pus-o în minte fără griji. Dacă te prinde poliţia, poţi să plăteşti amenda din banii adunaţi;

- toţi românii sunt infractori, pentru că toţi dau mită;

- toţi românii se laudă peste tot că sunt infractori;

- infractorii ajută economia ţării să crească.


Eu nu sunt infractor, deci nu pot fi român.

Există un proverb foarte popular în România: După faptă şi răsplată. Nu este interiorizat de nimeni.

Să vedem ce se întâmplă dacă omul vede realitatea:

După faptă şi răsplată

Omul nu a mai avut vieţi anterioare.

Dacă:

- Dan ucide pe Tudor;
- Dan se reîncarnează(acum va purta numele de Vasile);
- Vasile este pedepsit pentru păcatele făcute în viaţa trecută,

înseamnă că:

- nu Dan este pedepsit de către Dumnezeu, ci Vasile
- Vasile nu îşi aminteşte de viaţa trecută, deci nu are mustrări de conştiinţă
- Dan este iertat de către Dumnezeu(că doar este mort!), dar nu şi sufletul.

Lucrurile se produc mai degrabă aşa:

Întrebare: De ce o duci rău?
Răspuns: Dumnezeu îi pedepseşte pe cei care fac păcate. Eu sunt păcătos, aşa că îmi merit soarta. Trebuie că pentru un păcat, Dumnezeu îl pedepseşte pe om de mii de ori mai mult. Foarte bine! După faptă şi răsplată!

Întrebare: De ce mulţi oameni răi o duc bine? De ce nu-i pedepseşte Dumnezeu cât timp se află pe Pământ?
Răspuns: De ce Dumnezeu să-i pedepsească pe oameni cât timp se află în viaţă? Viaţa omului este mică; omul trăieşte 50-80 de ani. O să aibă omul păcătos pe lumea cealaltă de suferit mii de ani.

Întrebare: De ce mulţi oameni buni o duc rău?
Răspuns: Există oameni buni?

Întrebare: Cum pot oamenii să-şi dea seama că nu-i bine că se poartă urât cu ceilalţi?
Răspuns: Dumnezeu îi avertizează pe oameni în fiecare zi. Uită-te în jur. Vezi câţi oameni sunt bolnavi? Dumnezeu a trimis boli pentru ca omul să-şi spună:''Nu vreau să ajung bolnav, aşa că voi încerca să nu mai fac păcate.''

Concluzie: Toţi oamenii vor suferi pe lumea cealaltă. Mulţi oameni sunt inconştienţi. Ei cred că dacă nu au ucis pe nimeni vor ajunge în mod sigur în rai. Dar lucrurile nu stau aşa.

După faptă şi răsplată.


Chiar şi străinii îi urăsc pe români. Doi turişti(o femeie şi un bărbat), după ce au ieşit din maşină, m-au întrebat: Această stradă are capăt? Erau neliniştiţi. Vroiau să plece cât mai repede din România!

Cartea mea preferată este De ce este România altfel, scrisă de Lucian Boia. Am citit-o până acum de multe, multe ori.

 

''arătăm ca nişte rebeli'' - avem părul nearanjat

©2023